CHOOSE YOUR COUNTRY:
0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.

Support


F.A.Q.

Hoe vind ik een dealer?
Neemt u per email of telefoon contact met ons op voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Maakt u op maat gemaakte onderdelen voor mijn auto?
Seibon Carbon is in staat om onderdelen van carbon fiber op maat te maken. Dit soort speciale orders worden pas vanaf minimaal 20 stuks in behandeling genomen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@seiboncarbon.nl.

Is het noodzakelijk om hoodpins te gebruiken?

Ja. Hoewel de meeste motorkappen van Seibon al zijn voorzien van ingebouwde sluiting (afhankelijk van of uw auto standaard reeds is voorzien van zulke sluiting), adviseren wij het gebruik van hoodpins voor uw eigen veiligheid.

Wat betekent ‘A-kwaliteit' carbon?

Er bestaat geen officiële standard om carbon fiber producten te waarderen. Er kan opvallend veel kwaliteitsverschil bestaan tussen de verschillende merken en producenten door de manier waarop carbon fiber onderdelen worden vervaardigd. Fabrikanten duiden hun producten daarom vaak aan met de term ‘A-kwaliteit’ om hun goede kwaliteit extra te benadrukken. U kunt het zien als een veelgebruikte marketingterm.

Zijn Seibon producten gemaakt van 100% carbon fiber?

Carbon fiber als materiaal is slechts een soort textiel. Daaraan kan men geen enkele vorm geven zonder enige vorm van ondersteuning. Seibon maakt gebruik van polyester om het geraamte van een product vorm te geven.

Hoe kun je de kwaliteit van carbon onderdelen in zijn algemeenheid beoordelen?

Als u carbon fiber producten wilt vergelijken, doet men dat aan de hand van drie belangrijke vragen:

Is het product gemaakt uit één vel carbon of uit meerdere aan elkaar gewerkte vellen?

Is er een gelcoating of blanke laklaag gebruikt om het product mee af te werken?

Is het vel carbon rond het geraamte gewikkeld of is het verwerkt in de mal?

Al onze producten worden gemaakt uit één stuk carbon zodat er geen naden of onderbroken patronen te zien zijn. Alle producten worden afgewerkt met een blanke laklaag. Deze laklaag is duurzaam en geeft een glanzend ‘natte’ uitstraling in plaats van de meer doffe glans die wordt verkregen met gel coatings. Wij verwerken de vellen carbon in de mal zelf zodat deze nooit kunnen breken of splijten zoals kan gebeuren als het vel carbon enkel om het geraamte wordt gewikkeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van ‘droog carbon’ versus ‘nat carbon’?

Droog versus nat zijn twee totaal verschillende manieren van produceren. Als u op internet gaat zoeken zult u hierover diverse uitgebreide artikelen kunnen vinden. Voor wat betreft de voor- en nadelen maken we graag een korte samenvatting: Simpel gezegd kun je stellen dat droog carbon het best geschikt is voor toepassing in de autosport, waar het gaat om de hoogste mate van stevigheid en zoveel mogelijk gewichtsbesparing. De kwaliteit en de weving van het carbon is hierbij meer consistent maar gemiddeld zijn producten 3 tot 4 keer duurder dan bij nat carbon. Producten van nat carbon worden met de hand gelegd of gevorm middels een vacuum gevormd. Daardoor bestaat een groter risico op kleine oneffenheden zoals kleine bubbeltjes en kleine golvende wevingen. Bovendien wordt er hiermee minder gewichtsbesparing gerealiseerd. Het voordeel is echter dat er een geweldige combinatie van visuele aantrekkelijkheid, gewichtsbesparing en prijs-kwaliteit wordt behaald. Producten van nat carbon zijn het meest populair en worden meestal kortweg aangeduid als ‘carbon fiber’.

Hoe onderhoud ik mijn product?

Uw carbon product is duurzaam maar behoeft desondanks nog altijd enige zorg en onderhoud om lang mooi te blijven. Om vroegtijdige slijtage tegen te gaan is het belangrijk om uw carbon producten goed schoon te houden. Beperk blootstelling aan zonlicht tot een minimum en zet het product regelmatig in de wax. Alle producten van droog carbon worden onbewerkt verkocht en consumenten moeten na ontvangst van deze producten zelf voor bescherming zorgen.Installation Instructions

Download SEIBON Lip Installation Instructions
  Loading...